Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(18 materiale)

Kjo abetare është e ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë jepen shkronjat me ilustrime, ndërsa në pjesën e dytë gjenden pjesë leximesh "Këndime".
114 f., me il.
Citimi

Paluca, Ndue, “Abetar : për shkollat popullore shqipe,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed December 8, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/745.

Etiketat:

 
Abetare me metodën analitike - sintetike të shkrimit e të leximit. Libri ka në faqen paralel me faqen e titullit një foto të Skënderbeut, në fund gjendet një model për përdorimin nga mësuesit.
Bot. 2
54 f., me il.
Citimi

-, “Abetare per shkollë fillestare të Shqypnis : mas methudhës analytike - synthetike të shkrimit e të leximit : e dyta dorë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed December 8, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/744.

Etiketat:

 
Ky tekst shkollor përfshin 36 tinguj-shkronjat e alfabetit tonë. Ka një strukturë ndërtimi mbi baza didaktike dhe shquhet për përmbajtjen atdhetare e etiko-morale.
64 f., 20 cm
Citimi

Suteriqi, Simon, “Abetareja Shqip : rrieshtuarë në gjuhë të përbashkëme,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed December 8, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/741.

Etiketat:

 
Ky tekst, mësimin e shkronjave të alfabetit e ka të ndarë në dy pjesë. Në faqet 33-40 gjenden pjesë leximi me tematikë atdhetare, etike e morale.
40 f.
Citimi

-, “Abetari i vogel shqyp,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed December 8, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/740.

Etiketat:

 
Teksti "Abetare e re" është hartuar me një specifikë të veçantë. Krahas ushtrimeve për nxënesin, jepen edhe këshilla për mësuesin, metodën se si duhet të mësohen shkronjat dhe tingujt.
41 f. ; 20 cm.
Citimi

D.(aiu), Sh.(efqet), “Abetare e re : për shkolla fillore t' ulta djelmsh e vajzash,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed December 8, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/739.

Etiketat: