Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(18 materiale)

Udhëtime në ishujt Jonianë, në Shqipëri, Tesali, Maqedoni etj. gjatë viteve 1812 dhe 1813. Përshkrime dhe përshtypje rreth këtyre udhëtimeve.
Në fletën para faqes së titullit gjendet harta e Ishujve Jonianë.
X, 551 f.
Citimi

Holland, Henry, “Travels in the Ionian isles, Albania, Thessaly, Macedonia, &c. : during the years 1812 and 1813,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 13, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/460.

Etiketat:

 
A new edition, revised and corrected, 1858
In two volumes. - V. 1 Xi, 544f. ; V.2 Vii, 528f.
Udhëtime në Shqipëri dhe në provinca të tjera të Turqisë, botim i ri i korrigjuar më 1858. Në libër gjendet një faksimile me firmë të Ali…
Citimi

Broughton (Lord), “Travels in Albania and other provinces of Turkey in 1809 & 1810 : in two volumes,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 13, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/459.

Etiketat:

 
Një panoramë e përgjithshme e Shqipërisë monarkike me mbret Ahmet Zogun. Përshkrim i disa qyteteve të Shqipërisë si dhe i jetës ekonomike dhe politike të saj. Në fletën e parë gjendet një foto e mbretit Zog I. Janë 162 faqe, fletët…
Citimi

Traglia, Gustavo, “L' Albania di Re Zog,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 13, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/452.

Etiketat:

 
Historia veneciane, me një shtesë të disa përmbledhjeve të përkthyera rishtas nga latinishtja. Tridhjetë e tre libra me periudhat e historisë së Venedikut që nga themelimi i tij. Përshkrime të disa qyteteve të Shqipërisë si Durrësi,…
Citimi

Sabellico, Marco Antonio, “Dell' Historia Vinitiana : con la giunta de gli Epitomi di nuovo tradotti dal' Latino...,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 13, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/448.

Etiketat:

 
"Raport i shkurtër i disa udhëtimeve në pjesë të ndryshme të Evropës...". Përshtypje të ndryshme nga Kosova dhe Maqedonia. Botim i dytë me shumë shtesa.
Citimi

Brown, Edvard, “A Brief account of some travels in divers parts of Europe...,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 13, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/447.

Etiketat: