Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(4 materiale)

Në këtë numër trajtohen shkrime rreth pedagogjisë, didaktikës, edukimit. Pjesa zyrtare përmban disa qarkore dhe botime të Drejtorisë së Përgjithshme të Arsimit.
"Botim i Drejtoris së Pergj. t' Arsimit"
Revista del një herë në…
Citimi

Gurakuqi, Karl, “Revista pedagogjike : V. 5, nr. 1-2 (1927),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 9, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/828.

Etiketat:

 
Shkrime fetare dhe kulturore.
194 f., me il.

Koleksioni

Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Lajmtari i Zemres së Jezu Krishtit : vjeta 37, nr. 1-12,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 9, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/613.

Etiketat:

 
Lënda që trajtohet është e ndarë në katër kapituj:
Fonologjija, Morfologjija, Etimollogjija, Sindaksa
Citimi

Sheperi, Ilia Dilo, “Gramatika dhe sindaksa e gjuhës shqipe : sidomos e toskënishtes : për shkolla të mesme,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 9, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/464.

Etiketat:

 
"Ortografija shqype" bën pjesë në serinë e librave shkollorë të botuar nga Etërit Jezuitë. Ata mendonin se botimi i nje ortografie shqipe ishte i domosdoshëm si për mësuesit, ashtu edhe për nxënësit që frekuentonin shkollën.
Autor i…

Koleksioni

Citimi

[Aldegheri, Adone etj.], “Ortografija shqype,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 9, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/351.

Etiketat: