Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(648 materiale)

"Ëvetari" i vitit 1844 është i punuar në kseroks. Në faqen e titullit shkruhet "Fort i shkurtër e i përdorshim evetar shqip...", ndërsa në faqen e dytë gjendet një portret i Naum Veqilharxhit.
Alfabeti është i ndarë në shkronja të…
Citimi

Veqilharxhi, Naum, “Ëvetari i vitit 1844 dhe transkriptimi i tij,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed November 14, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/746.

Etiketat:

 
Kjo abetare është e ndarë në dy pjesë. Në pjesën e parë jepen shkronjat me ilustrime, ndërsa në pjesën e dytë gjenden pjesë leximesh "Këndime".
114 f., me il.
Citimi

Paluca, Ndue, “Abetar : për shkollat popullore shqipe,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed November 14, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/745.

Etiketat:

 
Abetare me metodën analitike - sintetike të shkrimit e të leximit. Libri ka në faqen paralel me faqen e titullit një foto të Skënderbeut, në fund gjendet një model për përdorimin nga mësuesit.
Bot. 2
54 f., me il.
Citimi

-, “Abetare per shkollë fillestare të Shqypnis : mas methudhës analytike - synthetike të shkrimit e të leximit : e dyta dorë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed November 14, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/744.

Etiketat:

 
Kjo abetare, siç shkruhet edhe në parathënie, nuk u hartua për t'i shërbyer vetëm fëmijëve, por edhe të rriturve që dëshironin të mësonin gjuhën shqipe.
Bot. 3
Citimi

Qirias, P. D., “Abetare ,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed November 14, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/743.

Etiketat:

 
Ky tekst është i ndarë në dy pjesë: në "Kendime të para", ku mësohen shkronjat e alfabetit, dhe në "Këndime", ku shtjellohen pjese leximesh dhe vjersha.
Sipas studiuesve, ky botim është i Ndre Mjedës, mbasi është i njëjtë me botimin…
Citimi

[Mjeda, Ndre], “Këndime për shkolla të para të Shqypënisë : libri i parë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed November 14, 2019, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/742.

Etiketat: