Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(56 materiale)

"Kuvendi i Arbënit" apo "Koncili Provintiali" u zhvillua në Mërçi të Lezhës, në vitin 1703. Mbledhja e klerit katolik shqiptar në këtë kuvend u bë me përkrahjen e Papës, me prejardhje shqiptare, Klementi XI. Qëllimi i Kuvendit të…

Koleksioni

Citimi

S.C. de Propaganda Fide, “Cuvendi i Arbenit o Concilli Provintiaalli : mbeliedhune viettit mije sctat cint e tre : ndene schiptarin Clementin XI,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/355.

Etiketat:

 
Gazetari Gino Berri, duke marrë rolin e një korrispondenti lufte paraqet rrethimin e Shkodrës nga malazezët në vitin 1913. Fati i qytetit ishte në një rrezik të madh, por organizimi i ushtarëve, malësorëve, qytetarëve e fshatarëve bëri…

Koleksioni

Citimi

Berri, Gino, “L'assedio di Scutari : sei mesi dentro la citta accerchiata: (Diario di un corrspondente di guerra),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/350.

Etiketat:

 
Libri trajton historinë e ilirëve: fiset ilire, karakterin, zakonet, besimin dhe gjuhën ilire. Është botim i Ministrisë së Arsimit për njohuri të përgjithshme. Libri është përkthyer nga Karl Gurakuqi. Ka gjithsej 74 faqe.
Citimi

Patsch, Karl, “Ilirët : ble 1,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/332.

 
Vepra " Travels in Sicily Greece and Albania ", "Udhëtim në Siçili, Greqi dhe Shqipëri", është e ndarë në dy vëllime. Vëllimi I, i ndarë në XVII kapituj, paraqet mbresa nga arbëreshët e Greqisë dhe banorët arbëreshë të qytetit të…

Koleksioni

Citimi

Hughes, Thos. Smart, “Travels in Sicily Greece and Albania : Vol. I,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/50.

Etiketat:

 
Udhëtim në Shqipëri. Përshkrim i gjuetisë së kafshëve të egra si dhe një udhëtim nga Selaniku & Kostandinopoja dhe sipër Danupit drejt Budapestit.
Libri ka 359 faqe dhe është i ndarë në XV kapituj. Në faqen e parë ka hartën jugore…

Koleksioni

Citimi

Best, Capt. J. J., “Excursions in Albania; comprising A Description of the Wild Boar, Deer, and Woodcock Shooting in that country; and A Journey from thence to Thessalonica & Constantinople, and Up the Danube to Pest.,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 24, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/49.

Etiketat: