Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(56 materiale)

Përshkrimi gjeografik gjuhësor dhe kulturor.
Përshkrimi historik.
Shtesa historike.
Citimi

Sliskovic, Jakov, “Albanija i Macedonija,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 21, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/496.

Etiketat:

 
Vështrim panoramik mbi historinë e Shqipërisë nga lashtësia deri në vitin 1914.
Vështrim mbi ekonominë dhe popullsinë e Shqipërisë. Libri përmban dhe 2 harta.
Citimi

Chekrezi, Constantine A., “Albania Past And Present,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 21, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/495.

Etiketat:

 
Libri I - Parime letratyre
Libri II - Historija e letratyrës shqype
Citimi

Rrota, Justin, “Letratyra shqype per shkolla të mjesme,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 21, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/463.

Etiketat:

 
"Shkrimtarët shqiptarë", pjesa e dytë përfshin periudhën 1878 - 1941: kap. I "Shkrimtarë të Rilindjes", kap. II "Shkrimtarë të kohës" dhe kap. III "Shkrimtarët arbëreshë". Punuar nën kujdesin e Ernest Koliqit dhe Karl Gurakuqit.
Citimi

Ministria e Arsimit, Tiranë, “Shkrimtarët shqiptarë : pjesa II : prej Lidhjes së Prizrenit deri sot : për klasën e tretë e të katërt të kursit të naltë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 21, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/457.

Etiketat:

 
"Shkrimtarët shqiptarë" : pjesa I, është ndarë në shtatë kapituj.
Kap. I - Dokumentet e para të gjuhës shqipe
Kap. II - Shkrimtarë të vjetër të veriut
Kap. III - Shkrimtarë të vjetër të jugut
Kap. IV - Shkrimtarë të vjetër…
Citimi

Ministria e Arsimit, Tiranë, “Shkrimtarët shqiptarë : pjesa I (1462 - 1878) : për klasën e tretë e të katërt të kursit të naltë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed January 21, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/455.

Etiketat: