Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(704 materiale)

Një përrallë e famshme për fëmijë ku trajtohet historia e një copë druri të shndërruar në buratin i cili qan, qesh e luan si fëmijë.
239 f. : me il. ; 20 cm.
Citimi

Collodi, C.[arlo] ; përkth. S.[imoni], C.[uk], “Pinoku,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 26, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/832.

Etiketat:

 
Kalendari përmban festat fetare të tri besimeve si dhe shkrime kulturale, letrare, shoqërore dhe kronika në gjuhë shqipe. Përmban edhe disa elementë gjeografikë.
91 f. : me il. ; 20 cm.
Citimi

-, “Kalendari i Soknise "Dija" per vjeten 1906,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 26, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/831.

Etiketat:

 
Libri trajton zhvillimin e letërsisë në Shqipëri, poezinë popullore, "Lahutën e Malcis", zhvillimin historik të idesë kombëtare.
Në faqet e fundit listohet i gjithë shtypi periodik i kohës në gjuhën shqipe si dhe kalendarët.
Në…
Citimi

Cordignano S. J., Fulvio, “Epopeja komtare e popullit shqyptar,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 26, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/830.

Etiketat:

 
Në këtë numër trajtohen shkrime rreth pedagogjisë, didaktikës, edukimit. Pjesa zyrtare përmban disa qarkore dhe botime të Drejtorisë së Përgjithshme të Arsimit.
"Botim i Drejtoris së Pergj. t' Arsimit"
Revista del një herë në…
Citimi

Gurakuqi, Karl, “Revista pedagogjike : V. 5, nr. 1-2 (1927),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 26, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/828.

Etiketat:

 
Në këtë numër trajtohen tri rubrika:
1. "Dituni e kulturë", 2. "Pjesa praktike", 3. "Pjesa zyrtare".
"Botim i përmuejshëm i Drejtoris së Përgjithëshme t' Arsimit"
Revista del një herë në muaj
409-444, [36], IV f. ; 23 cm.
Në…
Citimi

Gurakuqi, Karl, “Revista pedagogjike : V. 4, nr. 12 (1926),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 26, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/827.

Etiketat: