Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(698 materiale)

Kalendari përmban festat fetare të tri besimeve si dhe shkrime kulturale, letrare, shoqërore dhe kronika në gjuhë shqipe. Përmban edhe disa elementë gjeografikë.
91 f. : me il. ; 20 cm.
Citimi

-, “Kalendari i Soknise "Dija" per vjeten 1906,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 22, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/831.

Etiketat:

 
Libri trajton zhvillimin e letërsisë në Shqipëri, poezinë popullore, "Lahutën e Malcis", zhvillimin historik të idesë kombëtare.
Në faqet e fundit listohet i gjithë shtypi periodik i kohës në gjuhën shqipe si dhe kalendarët.
Në…
Citimi

Cordignano S. J., Fulvio, “Epopeja komtare e popullit shqyptar,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 22, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/830.

Etiketat:

 
Në këtë numër trajtohen shkrime rreth pedagogjisë, didaktikës, edukimit. Pjesa zyrtare përmban disa qarkore dhe botime të Drejtorisë së Përgjithshme të Arsimit.
"Botim i Drejtoris së Pergj. t' Arsimit"
Revista del një herë në…
Citimi

Gurakuqi, Karl, “Revista pedagogjike : V. 5, nr. 1-2 (1927),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 22, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/828.

Etiketat:

 
Në këtë numër trajtohen tri rubrika:
1. "Dituni e kulturë", 2. "Pjesa praktike", 3. "Pjesa zyrtare".
"Botim i përmuejshëm i Drejtoris së Përgjithëshme t' Arsimit"
Revista del një herë në muaj
409-444, [36], IV f. ; 23 cm.
Në…
Citimi

Gurakuqi, Karl, “Revista pedagogjike : V. 4, nr. 12 (1926),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 22, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/827.

Etiketat:

 
Në këtë numër trajtohen tri rubrika:
1. "Dituni e kulturë", 2. "Pjesa praktike", 3. "Pjesa zyrtare".
"Botim i përmuejshëm i Drejtoris së Përgjithëshme t' Arsimit"
Revista del një herë në muaj
361-408, [48] f. ; 23 cm.
Në fund…
Citimi

Gurakuqi, Karl, “Revista pedagogjike : V. 4, nr. 10-11 (1926),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 22, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/826.

Etiketat: