Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(22 materiale)

Në këtë numër publikohen shkrime të Arshi Pipës, Bajron-it, Besim Qorrit, Muzafer Xhaxhit, folklor etj.

Upload 30. 10. 2019
Citimi

Pipa, Arshi, “Kritika : e permuejshme letrare : Vit. 1, nr. 2,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/754.

Etiketat:

 
Përmban shkrimet:
"Shpirti kritk" nga Arshi Pipa,
"Ndre Mjedja: Juvenilja (Vaji i bylbylit)" nga Pashko Gjeçi,
"Kanga e Shemsi Pashës" nga Folklori kosovar,
"Zotit" nga Zef Serembe,
"Netë molldave" nga Mitrush Kuteli,
"Edipi Mbret -…
Citimi

Pipa, Arshi, “Kritika : e permuejshme letrare : Vit. 1, nr. 1,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/753.

Etiketat:

 
Shkrime fetare dhe kulturore.
182 f. : me il.

Upload 28. 09. 2016

Koleksioni

Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Lajmtari i Zêmres së Krishtit : rivistë kulture fetare : Vit. 54, nr. 1-11 (1944),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/630.

Etiketat:

 
Libri përmban këngë trimnije, dashurie këngë dhe valle dasmash. Gjithashtu fjalë të urta dhe shprehje popullore.

Koleksioni

Citimi

Sheshori, Shaban, “Visaret e Kombit - Vëllimi XV,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/539.

Etiketat:

 
Visaret e Kombit. Vëllimi XIV. "Fyelli i Dibrës" / mbledhë nga Haki Stërmilli. "Lahuta e butë e Dukagjinit", këndue prej Gjergj Pllumbit e mbedhë prej Ndoc Vasis. Libri përmban këngë që këndohen në Dibër. Poezi morali, fisnikërie,…

Koleksioni

Citimi

Stërmilli, Haki; Vasi, Ndoc, “Visaret e Kombit : Fyelli i Dibrës : Lahuta e butë e Dukagjinit,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 4, 2023, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/538.

Etiketat: