Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(23 materiale)

Ky tekst është i ndarë në dy pjesë: në "Kendime të para", ku mësohen shkronjat e alfabetit, dhe në "Këndime", ku shtjellohen pjese leximesh dhe vjersha.
Sipas studiuesve, ky botim është i Ndre Mjedës, mbasi është i njëjtë me botimin…
Citimi

[Mjeda, Ndre], “Këndime për shkolla të para të Shqypënisë : libri i parë,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 18, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/742.

Etiketat:

 
Ky tekst shkollor përfshin 36 tinguj-shkronjat e alfabetit tonë. Ka një strukturë ndërtimi mbi baza didaktike dhe shquhet për përmbajtjen atdhetare e etiko-morale.
64 f., 20 cm
Citimi

Suteriqi, Simon, “Abetareja Shqip : rrieshtuarë në gjuhë të përbashkëme,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 18, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/741.

Etiketat:

 
Ky tekst, mësimin e shkronjave të alfabetit e ka të ndarë në dy pjesë. Në faqet 33-40 gjenden pjesë leximi me tematikë atdhetare, etike e morale.
40 f.
Citimi

-, “Abetari i vogel shqyp,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 18, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/740.

Etiketat:

 
Teksti "Abetare e re" është hartuar me një specifikë të veçantë. Krahas ushtrimeve për nxënesin, jepen edhe këshilla për mësuesin, metodën se si duhet të mësohen shkronjat dhe tingujt.
41 f. ; 20 cm.
Citimi

D.[aiu], Sh.[efqet], “Abetare e re : për shkolla fillore t' ulta djelmsh e vajzash,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 18, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/739.

Etiketat:

 
Kjo abetare është e ndarë në 54 mësime, duke përfshirë mësimin e shkronjave dhe lexime me motive atdhetare e edukative. Përdoret alfabeti i Stambollit.
62 f.[2 fl.]
Citimi

Frashëri, Sami Bej, “Abetare e gjuhes shqip,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed February 18, 2020, http://adsh.unishk.edu.al/items/show/738.

Etiketat: