Materiali

 

Shqyptari i vogël : "Kangë për strehë foshnjore e shkollë fillore"

Subjekti

Letërsi shqipe. "Kangë për strehë foshnjore e shkollë fillore"

Pershkrimi

" E shumta e ktyne kangve, janë përkthime të lira prej librit tedeshk me titull : "Lieder - sammlung von Ferdinand Tritremm, ku gjinden të përmbajtuna edhe melodinat". Libri ka 63 faqe, ku janë përfshirë një parathënie nga autori dhe 50 këngë të përkthyera. Shumica e këngëve shoqërohen me foto. Në kopertinë gjendet fotoja e një fëmije të veshur me kostum kombëtar verior. Në faqen e fundit gjendet "Diftojsi".

Etiketa

Koleksioni

Data

1930

Autor

Tritremmel, Ferdinand

Botuesi

Shtypshkronja " Zoja e Papërlyeme ", Shkodër

Formati

13 x 15 cm

Gjuha

Shqip

Identifikuesi

A/6-S-41

Lloji

Libër

Citimi

Tritremmel, Ferdinand, “Shqyptari i vogël : "Kangë për strehë foshnjore e shkollë fillore",” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed May 29, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/20.

Pronari

Biblioteka Universitare Shkoder