Shfleto Materialet

Shfleto Materialet

(3 materiale)

Revistë me përmbajtje fetare. Botuar nga Etërit Jezuitë me alfabetin e shkrimtarëve të veriut.

Upload 18. 01. 2021
Citimi

[Etërit Jezuitë, Shkodër], “Elcija e Zemers s' J. Krishtit : Vit. 16, nr. 1-12 (1906),” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/983.

Etiketat:

 
Kalendari përmban festat fetare të tre besimeve si dhe shkrime letrare, kulturore e shoqërore në gjuhën shqipe.
Përmban edhe disa elementë gjeografikë.
132 f. : me il. ; 20 cm.

Upload 03. 02. 2020
Citimi

[Sakoli (pseudonim i z. Hilë Mosi)], “Kalendari i shocnise "Dija" per vjeten 1907,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/833.

 
Ky tekst u hartua mbi baza pedagogjike duke përdorur dy alfabete dhe dy dialekte, alfabetin në dialektin e gegërishtes veriore dhe alfabetin e Stambollit.
27 f. ; 23 cm.
Lek Gruda është pseudonimi i shkrimtarit, politikanit, atdhetarit, Luigj…
Citimi

Gruda, Lek [Gurakuqi, Luigj], “Abétar i vogel shqyp mas abévét t' Bashkimit é t' Stambollit : mé trégimé n' t' dy dhialéktet,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed April 15, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/726.

Etiketat: