Materiali

 

Posta e Shqypniës 1917 - 1918 - nr 071 - 075

Subjekti

Gazetë dy gjuhëshe politiko - shoqërore, kulturore

Pershkrimi

Gazeta doli gjatë viteve 1917 - 1918. Ishte një botim i përbashkët i Kuvenditi të Franceskanëve dhe Komandës së Trupave Austriake të vendosura në Shkodër gjatë Luftës së Parë Botërore. Në gazetë krahas trajtesave politike lajmeve të kohës u trajtuan dhe mjaft probleme gjuhësore, folklorike, historike etj. Në këtë gazetë artikuj të trajtuar në dy gjuhë mbanin firmat e filologëve të shquar të kohës austriakë dhe shqiptarë.

Etiketa

Koleksioni

Data

1916 I (1 - 7), 1917 I (8 - 26, 28 - 104), II (1 - 6), 1918 II (7 - 89).

Autor

P. Gjergj Fishta o.f.m.

Botuesi

Kuvendi i Franceskanëve, Verwaltung und Druckerei

Formati

47 x 39 cm

Gjuha

Shqip - Gjermanisht

Identifikuesi

Periodik

Lloji

Gazetë

Citimi

P. Gjergj Fishta o.f.m. , “Posta e Shqypniës 1917 - 1918 - nr 071 - 075,” Arkivat Digjitale Shkoder, accessed July 25, 2024, https://adsh.unishk.edu.al/items/show/131.

Pronari